slider-image

Káva Torrefazione Saturno

Pražiareň Saturno bola založená v roku 1952 v Taliansku v Alessandrii pri Miláne. V 70-tych rokoch ju prevzal Giuseppe, ktorý ju vedie so svojím synom Simonem doteraz. Saturno caffé je malý 10-členný rodinný tím. Špecializuje sa na klasické talianske espresso. Svoje pôsobenie rozšírilo prednedávnom o tréningové centrum baristov v Janove.


Kvalitu kávy dokazuje získanie zlatej medaily v súťaži baristov v 2014 v Londýne, organizovanej prestížnym inštitútom Instituto Nazionale Espresso Italiano. Spomedzi 150 účastníkov korunoval Filippo Mezzaro pražiareň Saturno do pozície víťaza v kategórii talianske espresso.


Spomínaný inštitút zastrešuje viaceré prestížne talianske spoločnosti, medzi inými Gruppo Cimbali, ktorá zastupuje spoločnosť Faema. Na retro kávovare Faema E61 Legend Vám naši baristi predvedú dokonalú symbiózu chutí a vône kávy Saturno.


Zažiť túto atmosféru môžete na Slovensku opäť len v SORT-e ako v prvej kaviarni, s ktorou Saturno obieha svet.

images

Paštéty manželov Jelínkovcov

images

Katarína a Jiří v sebe objavili lásku k vareniu už v detstve. Potom, ako sa stretli, sa ich spoločná záľuba ešte viac prehĺbila a v roku 2013 začali ručne vyrábať bezlepkové paštéty. Výrobňu si urobili v starom pavlačovom dome, ktorý si pretvorili na originálnu kuchyňu.


Svoje remeslo robia radi.


V Paštikárni Jelínkovcov nemajú miesto žiadne konzervanty ani chémia. Manželia si ingrediencie starostlivo vyberajú a používajú iba domáce vajíčka pod veterinárnou kontrolou. Paštéty pečú šetrne, vďaka čomu si zachovávajú svoje výživové hodnoty a arómu.


Ich dômyselné receptúry ponúkajú delikátne kombinácie chutí. Stačí si len vybrať – kačaciu paštétu s portským vínom, husaciu s praženými mandľami, bažantiu so sušenými slivkami alebo zajačiu s brusnicami.


Ručná remeselná výroba je zavŕšená poslednou bodkou – krásnym balením v skle alebo v porceláne. V SORT-e vám paštéty od Jelínkovcov budeme podávať exkluzívne v bielom porceláne, v ktorom sa pečú.


Čaje Hall of Tea

Pozývame vás na čaj a to nielen o piatej. Hall of Tea sú čaje, ktoré dokážu vzbudiť vo vás dokonalý pôžitok a vaše chuťové bunky sa zbláznia.


Výrobca čajov Hall of Tea v Hamburgu kladie dôraz na prvotriedne produkty v kvalite organic a BIO.


Keď som tento čaj ochutnala prvýkrát, precítila som ho celou svojou intenzitou, vyváženosťou a vždy, keď som si na tento čaj pomyslela, vynorila sa mi neuveriteľná chuťová spomienka. Som rada, že spolu so mnou budete môcť objavovať nové kombinácie a prepojenia, ktoré vám ponúkame exkluzívne po prvýkrát na Slovensku v concept store SORT.


images

Čokoláda Claudio Corallo

images

Claudio Corallo je Talian z Florencie, dnes žijúci v Afrike, kam sa presťahoval v roku 1974 ako 23-ročný. Tu, v Zairo a neskôr aj v Latinskej Amerike zbieral svoje dnes už vyše 40-ročné skúsenosti v oblasti produkcie kávy a čokolády.


Po rokoch trávených v kávovom biznise nadobudol vlastné plantáže. V 90-tych rokoch po zhoršení politickej situácie v Zairo bol nútený odísť a zanechať celý svoj biznis. Usadil sa na Ostrove sv. Tomáša a Princovom ostrove.


Spočiatku bolo jeho cieľom využiť svoje rozsiahle znalosti vedeckého tropického agronóma v oblasti produkcii kakaa. Najväčšou výzvou bola pre Claudia horkosť kakaového zrna, ktorú neakceptoval, bol presvedčený, že spôsobuje poškodenie zrna a snažil sa ho odstrániť. Začal s laboratórnym výskumom, ktorého výsledkom je jedinečná čokoláda, ktorú si dnes môžete kúpiť exkluzívne len v SORT-e. Je vyrábaná ručne a je to najčistejšia čokoláda na svete. Chuť je dôkazom, že zber kakaových zŕn prebieha ručne v džungli a len po dôkladnom prezretí, či je zrno vhodné na zber. Claudio starostlivo dozerá na celý priebeh výroby až po balenie do krásnych obalov.

Na svete žije veľa zaujímavých ľudí, ktorí žijú na samote, v ústraní a robia veľké veci. Claudio je jeden z nich a za to, ako zanietene a dokonalo pracuje, ho obdivujem a vzdávam mu hold.